sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kirppistelyn satoa ja siskolta saatu peitto

Tässä on nyt tullut kerettyä kirppistellä oikein kunnolla. Kaikenlaista kivaa on löytynyt, suurin osa odottelee vielä kuvaamista.

Viime aikoina on tullut etsittyä tytöille (ja myös omaan käyttöön) pussilakanoita ja tyynyliinoja. Tähän mennessä on löytynyt mm. 6 erilaista Barbie tyynyliinaa, kaksi pussilakanaa joista löytyi sitten parit kahteen aikaisemmin löytyneeseen tyynyliinaan.
 Finlaysonin vanha My Little Pony pussilakana. Kontista neljällä eurolla.

 Uudempi My Little Pony Pinky Pie pussilakanasetti kahdella eurolla, myyjä oli meinannut heittää roskiin kun kani oli jyrsinyt pienen palkeenkielen yhteen nurkkaan!.

Disneyn tyynyliinoja Viidakkokirja, Kaunotar ja Hirviö sekä Notre Damen kellonsoittaja. Ei vaan oikein tunnu löytyvän mieleisiä.Ja sitä minä ihmettelen että jos löytyy pussilakana sille ei takuulla ole tyynyliinaa ja päinvastoin.

Tytöille löytyi söpöt pehmoponit. Hännät puuttuu molemmilta mutta ei se menoa haittaa.

Nukkesatsi vitosella. Vihdoinkin löytyi Mulan ja Li Shang! Disneyn naispuoliset nuket alkaa olla aika hyvin koossa mutta miehiä puuttuu vielä useita.

Äidin kirpparilöydöt kotipaikkakunnalta, yhteensä 1,40€. Nukke on samanoloinen kuin minun ensimmäinen mutta ei löydy valmistajan merkkiä. Purkin piirrostyyli on saman tyylinen kuin Sarah Kayn, purkissa lukee Katy Jane series Made in England.

Siskon vanha Sarah Kay täkki. Juniorikokoa. Kotimaista tuotantoa, edelleen hyväkuntoinen vaikka on paljon käytetty ja pesty. Tämä täkki on ihan 80- luvun alusta. Oma vanha lastentäkki on jossain hukassa. Se oli tädin Ruotsista tuoma Peppi Pitkätossu aiheinen täkki, painava kuin mikä niinkuin nuo vanhat 70- luvun alun täkit olivat. Kooltaan vain pikkuisen pienempi kuin nykyiset aikuisten täkit.

Lisäksi olen löytänyt ison kasan käsityölehtiä 80- luvulta ja 90- luvun alusta. Sekä 70- luvun puolivälistä Uusi Nainen nimisiä aikakauslehtiä. Noissa oli hyviä neule- ja ompeluohjeita lastenvaatteisiin. Tarkemmin kun niitä luki huomasi että lehden aatemaailma oli hyvin voimakkaasti vasemmalla. Hienoa ajankuvaa kuitenkin ja samalla on saanut huomata että ihan samojen ongelmien kanssa silloinkin on painittu. Mm. kohtuuhintaisten asuntojen puute pääkaupunkiseudulla, rauhattomuus kouluissa ja onko äidin paikka kotona lasten kanssa vai töissä ovat olleet käsittelyssä noissa lehdissä.
1 kommentti:

  1. Löysin aivan samanlaisen Kaunotar ja hirviö tyynyliinan ja siihen sopivan pussilakanankin. :) Ihana tuo poni pussilakana. Li Shangia ei kyllä helposti löydä kirpparilta joten oli hyvä löytö. :D

    VastaaPoista