sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Osa viime viikon saaliista

Tässä viikolla kerkesin tehdä muutaman nopean piipahduksen kirppareille. Kuopion ja Siilinjärven Kontteihin ja Kuopiossa Leväsellä toimivaan Kirpparilla itsepalvelukirppariin. Plus kävin hakemassa yhden ison Barbie/ Bratz lotin ja postista nukke- ja nukenvaatelotin.

Mielenkiintoisimmat löydöt tässä kuvattuna. Finlaysonin My Little Pony pyyhe euron, vanha Tutan vauvanpaita 2€, jonkun itsetekemä paksua froteeta oleva vauvan potkupuku euron, Infan (nykyiseltä nimeltään Ainu) hyrrä- vaunuhelistin 0,50€ hintaan ja Baby Bornin ratsastuskypärä. Ponipyyhe on jo aika kulahtanut mutta se ei haittaa koska pyyhe tulee käyttöön. Vanhat vauvanvaatteet menee vanhojen nukkejen päälle (koskahan ehtisi ne kuvaamaan ja esittelemään?), tytöt saa ne leikkeihin jos osaavat leikkiä nätisti sitten aikanaan. Baby Bornin kypärä meni samantien käyttöön, nyt on nukellakin oma kypärä kun ratsastaa keinuhevosella. ;)

Sitten asiasta viidenteen.
"Silloin kun täti oli lapsi..." leikittiin nykymittapuulla todella vanhoiksi nukeilla (ja muillakin leluilla). Oikeastaan yläasteelle meno oli raja jolloin lopetettiin leikkiminen (ainakin muiden silmissä). Jotenkin tulee hyvin ällistynyt oli kun kuulee kuinka joku ihmettelee nykyään jos koululainen vielä leikkii ja saa leluja lahjoiksi. Tuttu tässä juuri joulun jälkeen ihmetteli suureen ääneen kuinka heidän sukulaislapselle oli vielä ostettu Littlest Petshop juttuja vaikka tyttö on _jo_ 9 ja kolmannella luokalla. Mitä tuoikäiselle sitten olisi pitänyt ostaa? Meikkejä? Tupakkaa ja kaljaa? En tunne yhtään ihmistä joka pahoittelisi sitä että on ollut lapsellinen ja leikkinyt mahdollisimman vanhaksi mutta useitakin jotka harmittelee sitä että ovat ruvenneet "isoiksi" liian varhain.

Minun lapsuuden vauvanuket oli jo esiteltyä Annia lukuunottamatta yli 60 cm pitkiä. Ei noin isot oikein mahtuneet nukenvaunuihin, oikein hienoihin Brion vaunuihin jollaiset kaverilla oli mahtuivat. Meillä oli leikeissä oikeita vaunuja, rattaita ja vauvansänkyjä. Vaatteina oikeita vauvanvaatteita ja tarvikkeina oikeita tuttipulloja ja tutteja. Kaiverrettiin nukeilta suu niin että siihen sai oikean tutin laitettua. Tuosta syystä varmaan meillä onkin säilynyt minun ja siskon vanhoja vauvanvaatteita. Sain myös paljon vanhoja vaatteita nukeille tuttavaperheeltä joille syntyi kolmoset 80- luvun alussa, niistäkin suurin osa on tallessa. Oma vanha äitiyspakkauksen makuupussi sekä tutuilta saatu makuupussi on tosin vuosia sitten otettu "parempaan" käyttöön: niistä on tehty satulahuovat. Varmaan aika tavallinen kohtalo kaikille vanhoille vilteille, täkeille ja pyyhkeille jos perheessä on ollut intohimoinen hevosharrastaja. Nytkin omasta tallista löytyy useakin vanhoista vilteista tehty loimi, kaverilta sain loimen jonka kaveri ompeli vanhoista vilteistä ja kirkkaanoranssista parisängyn chenillepäiväpeitosta hoitohevoselleen.

2 kommenttia:

  1. ihan mielenkiinnosta miltä kirpparilta tarkalleen löysit noi vauvan vaatteet? ite kävin just viime viikolla siilin kontissa,kuopiossa harvemmin tulee nykyään käytyä.ja siitä kirpparilla itsepalvelukirpparista en tykänny,liian iso mun makuun (tai sit sinne on lähettävä ilman yhtään lasta,ajan kanssa.)

    VastaaPoista
  2. Siilinjärven Kontista Tutan paita ja Kirpparilla kirppikseltä potkupuku.
    Minä en edes yritä lähteä lasten tai isännän kanssa kirppareille, olisivat vain "tiellä" koko ajan. Jotenkin tuolla Kirpparilla on kiva käydä kun siellä ei (ainakaan vielä) ole samat tavarat samoissa pöydissä kaiken aikaa vaan myyjien vaihtuvuus vaikuttaa suurelta. Esim. Citypörssissä kun käy niin jopa parin kuukauden tauon jälkeen voi vaan todeta että jaahas, tuossa, tuossa, tuossa ja tuossa pöydässä on nuo samat kamat mitkä on olleet niissä aina.

    VastaaPoista