maanantai 6. helmikuuta 2012

Skipper ja muutama muu muotinukke

Omia ja siskon leluvarastoja penkoessa vastaan tuli hieman, öh, "tuunattu" Skipper.


Alunalkaen tämä on ollut Hot Stuff Skipper. Youtubesta löytyy mainos. Miten minulla on ihan sellainen todella voimakas mielikuva että täällä tätä Skipperiä myytiin nimellä Super Skipper? Kaula näytää lyhyeltä koska pää oli alunalkaen kiinni sellaisella "tapilla" joka katkeaa hyvin helposti kuten tälle ja monelle 80- luvun puolivälin Barbiellekin on tapahtunut. Tämä oli todella toivottu joululahja vuonna 1985. Tässä on taas monesti mietitty että "ei silloin minun nuoruudessani". Ei enää nykyään taida viidesluokkalaiset leikkiä ollenkaan ja toivoa nukkea leikittäväksi?

Sitten syksyn muotinukkesatoa kirppareilta.


Neljä feikkinukkea. Kaikki kovaa, onttoa muovia. Tutun näköisiä, tämäntyylisiä myytiin halvalla mm. ruokakaupoissa ja huoltoasemilla. Iästä ei mitään hajua, vaatteet vaikuttaa kaikilla tehdastekoisilta. Kahdessa lukee made in Hong Kong mutta siinäpä se. Kolme isoa löytyi kontista euron kappale, pieni torikirppikseltä vähän isommalla hinnalla ( ja kaupantekijäisiksi tuli Fabuland- hahmo Laura Lammas).


Pari onnetonta ilman vaatteita olevaa "Keniä". Eivät ole Mattelin nukkeja, ovatkohan sitten Sindyn vai Steffi Loven poikakavereita? Kirppareiden hintaihmeellisyyksiä taas, nämä todella siistit ja täysin ehjät nuket maksoivat vain 0,50€ samaan aikaan kuin samassa laarissa olevat takkutukkaiset, edellä mainitun Skipperin lailla "kaulavammaiset", mustekynällä sotketut Barbiet/ Sindyt/Steffit/ whatever maksoivat 4-6€.


Ja pari Barbieta, vasemmanpuoleinen 90- luvun alusta ja oikeanpuoleinen sitten jo 2000- luvulta. 90- luvun Barbie oli osa isompaa lelusettiä. Uusi Barbie löytyi kierrätyskeskuksesta alle eurolla.


Ja viimeisimpänä siskon Rockstar Barbie. Korvikset ja sormus hukkuneet, samoin osa vaatteista. Tälle oli myös Rockstar Ken kaveriksi, taitaa vaan olla pistetty jo eteenpäin.

Nukkumaankin pitäisi ruveta pikkuhiljaa mutta pakko laittaa kaksi hyvää Barbie ja yleensä muotinukkeaiheista sivua:

http://www.thebdoll.com/ Suomalainen Barbiesivusto jossa keskustelupalstalla juttelua ja runsaasti linkkejä myös muihin muotinukkeihin liittyen.

http://www.pelulamu.net/katariinan_nukkemaa/index.html Nukkekeräilijän sivusto joka varsinkin Daisyn kohdalla sai monesti toteamaan, hei minulla oli just toi Daisy tai Daisyn asu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti