sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Poneja, poneja

Vihdoinkin on aikaa istahtaa edes vähäksi aikaa muistelemaan omia vanhoja poneja sekä fiilistelemään viime perjantaista kirppislöytöä.


Lapsuuden ponit jotka ovat vielä jäljellä: Pinwheel, Hopscotch, Lemon Drop, Medley ja Bowtie. Yllättävän hyväkuntoisia kun miettii että näillä on oikeasti leikitty ja Bowtieta lukuunottamatta muut ovat tehneet ruotsinreissunkin. Ovat olleet pihalla, uineet järvessä jne...Harjat, kammat ja rusetit on aikojen saatossa kyllä hävinneet. Onko nykyponit huonompilaatuisia vai leikkiikö lapset rajummin kun monet ihan suht uudetkin ponit on kirppareilla aika kurjassa kunnossa? Ja silloin kun täti oli lapsi pääosassa oli ponit, ei se kaikki oheisrihkama kuten nykyään tuntuu olevan. On linnaa, karusellia, mopoa, lentokonetta (!) ja joukossa ehkä jopa ponikin. Ja ennenwanhaan ponit sai irti taustapahvistaan ilman teräaseita. Olisikohan jossain arkistossa edes joku taustapahvi jäljellä..?

Sitten kirppislöytöihin. Viime perjantaina kävin kaupungilla asioilla töiden jälkeen ja siinä sitten mietin että käynkö kirppareilla vai en. Onneksi kävin sillä Kontista löytyi lauma poneja. Kolme aitoa ja sitten feikkejä.


Ensimmäinen asia mikä lelulaarista pisti silmään oli Daddy Apple Delightin jalat. Ei kun kiireesti lelulaarille (ettei kukaan muu vaan ehdi ensin) ja tadaa lelujen joukosta löytyi myöskin Cherry Sweet ja G3 poni Tink-a-tink-a-too jonka harja sekä häntä on hirmuisena rastamyttynä yhdessä. Matkaan lähti myös lauma feikkejä kun kerran halavalla sai....Iso poni sekä keltainen ja pinkki on ilmiselvästi aitojen ponien muottikopioita, kuten myös drink and wet- varsa. Ensimmäinen kerta kun olen sitten, öh, 90- luvun alkupuolen nähnyt kirpparilla poikaponeja.

Mielenkiintoinen ponisivu Myrskyttären ponisivut josta löytyy tietoa noista feikkiponeistakin.


Enää puuttuu Baby Apple Delight niin koko perhe olisi koossa. Baby Brotherista näkee aika hyvin missä kunnossa suurin osa allekirjoittaneen poneista on. Kummasti nuo "luomivärit" näyttää kuvassa paljon vaaleammalta kuin ne ovat.

1 kommentti: