lauantai 31. joulukuuta 2011

Vuoden viimeinen postaus

Huomenna onkin uusi vuosi ja uudet kujeet.

Tässä joulun alla on ahkerasti tullut kierreltyä kirppareita valitettavasti kuvaamispuoli on jäänyt vähemmälle. Pidempiä ja valoisampia päiviä odotellessa....

Yllättävän paljon on löytynyt muitakin leluja kuin vain jotain Mäkkärin kylkiäskrääsää. Mm. 80- luvun Sindy, vihtiläisen Dollytexin valmistamia n. 10 x 10 cm noppia joissa on numeroita ja kirjaimia (näitä oli valitettavasti vain 5 kappaletta), nukensänky, Dollytexin Taina- nukke, samettipintaisia hyväkuntoisia hevosia, dominopeli sekä Matchboxin autorata.

Kaverilla oli lapsena Sindyjä, ei pitänyt Barbieista tai Daisyistä. Daisyjä näkee toisinaan kirppareilla mutta 70-80- lukuja Barbieita tai Sindyjä todella harvoin. Onko ne leikitty ihan loppuun, myyty jo aikaisemmin vai eikö niistä kukaan raaski luopua?

Dollytexistä ja sen valmistamista leluista löytyy tietoja täältä . Muutenkin mielenkiintoinen sivusto vanhoista kotimaisista leluista kiinnostuneelle. Paljon löytyi tuttuja leluja. Tuo Taina- nukke löytyi Kontista huimaan 4 € hintaan. Taas hyvä esimerkki päättömästi hinnoittelusta, joku krääsälelu kun saattaa siellä maksaa saman verran.

Matchboxin autorata ei nyt ole oikeastaan rata vaan palanen kaupunkia: katujen pätkiä joita pystyy liittämään yhteen punaisilla muoviosilla sekä rakennuksia ja muutama puu. Siinä on sitten hyvä huristella Matchboxin ja muiden valmistajien pikkuautoilla. Kaverilla oli lapsena tälläinen samanlainen. Kontista löytyi täydellisenä settinä paketissaan kolmella eurolla.


Tiettyjä leluja on vielä hakusessa, mm. isokokoiset nukenvaunut. Kuvassa omat vanhat jotka on jo aikoja sitten joko heitetty pois tai annettu eteenpäin. Nykyiset nukenvaunut kun on niin pieniä että niihin mahtuu hädintuskin joku Baby Born tai vastaava. Huuto. netistä on tullut katseltua mutta siellä ne on järjestään hirmuisen kalliita. Jos sitä löytyisi tästä läheltä....Kuvassa pistää tietyllä tapaa silmään allekirjoittaneen aika kevyt vaatetus ajankohtaan nähden. Kuva on otettu joskus toukokuun alkupuolella 1977. Pensasaidan takana vähän matkan päässä oli viljapelto ja siellä oltiin traktorilla kylvöhommissa kun näitä kuvia otettiin. Sitä en muista oliko erityisen lämmintä ollut mutta ei näköjään ainakaan ole paleltanut. Tuo hattu on edelleen tallella, tosin usean käyttäjän jäljiltä hieman auringon haalistamana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti