keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Vintin aarteita

Kesälomalla kävin taas kerran lapsuudenkodista hakemassa, tai oikeastaan etsimässä, omia ja siskon vanhoja leluja. Kun nuo ei tosiaan ole missään järjestyksessä tai edes loogisessa paikassa niin mitä ihmeellisintä pikku juttua löytyy ties mistä. Esimerkiksi pieniä legopalikoita tuntuu tupsahtelevan milloin mistäkin.

Tällä kertaa etsin vintiltä. Kävin samalla läpi muutamia laatikoita joista löytyi mm. äitin edesmenneen tädin (kuollut vuonna 1984 oltuaan muutaman vuoden vanhainkodissa) liinoja, verhoja, astiapyyhkeitä, postikortteja sekä muuta vastaavaa. Löytyihän sieltä lelujakin, sekä kirjoja. Löysin myös omia vanhoja ihka aitoja 70- luvun lastenvaatteita. Saa nähdä suostuuko tytöt käyttämään noita aika hmm, niukalla mitoituksella tehtyjä keinokuituneuleita. Piirrustuksia, siskon koulukirjoja (omat vanhat olen aapista ja joitain lukion kirjoja lukuunottamatta poltettanut) sekä aikamoinen määrä parittomia lapasia ja villasukkia.

Mutte niitä leluja.
Fabuland legoja sekä aikaisemmin esiteltyyn Lumikkiin kuuluvia palikoita. Olivat sen verran pölyisiä että kylpy kutsui.
Pennyn ponitalli (Penny's Pony Club). Siskon vanha, tämä myös oli sellainen jonka olin kuvitellut tulleen myydyksi kirpparilla. Vähän lytyssä kun oli kaikenlaisen tavaran alla mutta koetetaan oikaista. Tallella vain yksi poni ja kaksi ratsastajaa. Onneksi noita on jo löytynyt kirppareilta lisää.
Barbien tavaroita löytyy tälläisinä pikku satseina sieltä ja täältä. Tässä on osia mm. Barbien matkailuautosta.
Nukkekotijuttuja. Saksalaisen Arin valmistama nukke joita tuntuu meilläkin olevan aika monta. Oranssi juttu on syöttötuolin osa, jalat puuttuu. Vihreä ja keltainen laatikko on Länsi- Saksalaisen Jeanin valmistamaan kirjahyllyyn. Meillä oli aikoinaan oranssi, nyt minulla on kirppislöytöinä tullut vihreä ja keltainen. Molemmista puuttuu laatikoita joten nuo päätyy pesun jälkeen käyttöön. Sininen pikkupöytä on siskolla olleesta nukkekodista. Se oli pinkki, aika pieni ja siinä oli kolme huonetta joista yksi kerrallaan pyöräytettiin joku esiin. Nuket oli vähän samantyylisiä kuin vanhat Fisher Pricen Little People hahmot mutta noilla oli irrotettevat hiukset.
"Kolkuttajaan" lastenvaunut ja kottikärrit.
Nukkuva koirajuttu on lyijykynässä ollut koriste, Bobby ja Kate sarjaa. http://www.flickriver.com/groups/754113@N22/pool/interesting/
Tiimarista ostettu aikoinaan. Ja kun selailin noita kuvia niin huomio kiinnittyi tähän. Minulla oli tuo kuuden pyyhekumin setti! Vieläkin muistan mille ne tuoksuivat. Oi, ihanat 80- luvun hajukumit.
Kalanruoto kuuluu Kisulille ja löytyipä vielä yksi Playmobil ukkelikin.
Siskon tavaroista löytyi My Little pony karkkirasia.
Kadonneeksi luultu kissakirja löytyi! Kovasti luettu, selkämys korjattu teipillä mutta ei haittaa. Ihanat kissalorut on edelleen luettavissa.
Vesselit kirjakin löytyi, nuo olivat minun suosikkikirjoja lapsena.
E.T värityskirja löytyi mutta minun E.T on edelleen hukassa. Minulla oli sellainen noin 15 cm korkea kovamuovinen E.T jolle syttyi toiseen etusormeen valo. Muistan vieläkin kuinka kyseinen elokuva herätti suurta pahennusta meidän koulun uskovaisessa liikunnanopettajassa. No, samainen henkilö paheksui mm. suureen ääneen ala- asteen päivänavauksessa yläasteikäisten diskoissakäymistä ja laski kaverini liikunnannumeroa kun kaveri sanoi kerran liikuntatunnilla perkele.
Tunturin mainos vuodelta 1985. Minä sain tuolloin keväällä aikuisten pyörän joka oli pinkki kolmivaihteinen kuten yläkuvassa. Tämä kuva on säilynyt koska se on ollut minulla seinällä julisteena. Kääntöpuolella on tuo BMX pyörän kuva ja minä olisin niin halunnut tuollaisen mutta en saanut. Myöhemmin ostin sitten aikuisena sellaisen ja käytin sitä "kartsallakäyntipyöränä".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti