perjantai 27. helmikuuta 2015

Kirppistelyä taas kerran

Parin viime viikon aikana on löytynyt muutamia ihan kivoja juttuja.

Kiva hylly pikkutavaroille, kenkiä ja laukkuja BJD nukeille. Kengät on oikeasti avaimenperiä. Jonkun nukkeharrastajan myymiä, hintalapuissa luki "nuken kengät" ja "nuken laukku".

Noin Daisyn kokoinen nukke skootterin kanssa sekä ehta kasari Hasbro/ Takara Transformers! Taitaa olla joku Dinobot, pitää tunnistella joku päivä. Noita ei ole näkynyt kirppareilla enää aikoihin, oikea LÖYTÖ.

Lapsille kesäksi Star Wars t- paita huimaan 20 sentin hintaan. Jes! Tuolla kierrätyskeskuksessa hinnoittelu on kohdallaan, eilen kun kävin Kuopiossa kirpparilla. fi: ssä niin ei voinut kuin kauhistella hintoja ja sitä missä kunnossa olevia vaatteita myydään. Iso osa lastenvaatteista oli kuin suoraan likapyykkikorista myyntiin tuotuja, tahraa siellä ja täällä. Siis ihan sellaistakin jotka takuulla lähtisi pesussa. Hintalapussa komeili sitten 1-5€ hinta. Se on totta että käytössä varsinkaan lasten vaatteet ei pysy täysin priimana mutta verkkareista joissa on iso punainen maali/ väritahra reidessä ei kukaan maksa kolmea euroa.

Itse en ole mitenkään hirmu tarkka lasten (tai omistakaan) vaatteista. Pieni tussitahra hihassa, tummentuma ja karheutuma ulkohaalarin pepussa ja polvissa tai hailu rasvatahra mekossa ei haittaa. Reiät voi paikata, risan vetoketjun vaihtaa. Samoin pesunukka tai värin haalistuminen ei haittaa, jne..mitkä tuntuu monelle olevan nykyään isoja vikoja vaatteissa ja syy heittää koko vaate roskiin. Mutta tuota en ymmärrä että tuodaan myyntiin todella likaista vaatetta. Kyllähän meillä menisi jotkut maalitahraiset verkkarit tallikäytössä mutta en sellaisista "rönttävaatteista" ala mitään maksamaan.

Lisää kierrätyskeskuslöytöjä. Uppo- Nalle pokkari, Anni, Mäkkärin Mulan ja Lego Primo ukkeli yhteensä 1,30€.

Kuopion Kontista Barbielle vaatekaappi. Ovet puuttuu mutta ei se haittaa. Mitään merkintöjä en tästä löytänyt mutta taitaa olla jostain 70- 80- luvulta värityksestä ja taustakuvan koltuista päätellen.

Kirpparilla.fi: stä löytyi sentään jotain. Pieniä kupariastioita. Ovat barbiemittakaavaan (1:6) vähän isoja muta noille BJD nukeille jotka ovat 45-60 cm (1:4 ja 1:3) pitkiä ovat oikein sopivia.

Pikkukirpusta löytyi nämä. 70- luvun Barbie, joku 80- luvun Barbie, Daisy ja kaksi pienempää nukkea. Lisäksi löytyi ota ilmaiseksi laarista kurahousut joista pitää korjata toista lahkeensuuta. Samaan aikaan kun toiset antaa korjausta vaativat vaatteet ilmaiseksi toiset pyytää samassa kunnossa olevista lähes uuden hintaa. En ymmärrä.
2 kommenttia:

 1. Heips!
  Minäkään en todella ymmärrä sitä minkä vuoksi rikkinäisiä tai likaisia vaatteita tuodaan myyntiin. Tai jos tuodaan, niin miten niistä kehdataan pyytää kovaa hintaa. Tietysti jokainen asettakoon itse itselleen sen hintarajan, jolla ostaa (itselläni pääsääntöisesti mennään 1-5 euron väliltä, ulkovaatteissa tai poikkeustapauksissa eri asia), mutta kyllä minä jätän likaiset, tahraiset ja etenkin rikkinäiset ostamatta.

  VastaaPoista
 2. Aah! Ihania retro leluja! Piti heti alkaa blogisi seuraajaksi. Itsekkin tykkään kirppareita kiertää, joskin en kerää mitään erityistä. Retrot lelut on mun mielestä paljon ihanempia kuin nämä uudet...

  Haluaisin löytää joskus omia lapsuuden leluja kirppareilta.

  Esim. Sellainen heiluva pelle, joka piti mukavaa kilinä ääntä. Ja sellainen soitin.. ksylofoni, missä jokainen metallinen "painike" oli erivärinen ja oli eri eläinten kuvia.. Inspiroiva blogi :D

  apilankukkanen.blogspot.com

  VastaaPoista