lauantai 20. joulukuuta 2014

Löytöjä kierrätyskeskuksesta

Kävin eilen nopeasti Kuopiossa Elävässä Kaupassa. Viime aikoina kun sieltä on löytynyt vaikka mitä kivaa kohtuuhinnalla. Siellä myydään kankaita ja lastenvaatteita 5€ muovipussi, "muutama" pussi on tullut kankaita ostettua. Kankaiden koko vaihtelee tilkusta pussilakanaan, itse olen ostanut mm. vanhan päiväpeiton josta on jo muutama ompeluidea hautumassa.

Lastenvaatteet on noissa pussihinnalla myytävissä ihan kaikkea mahdollista pikkuvauvojen vaatteista teini- ikäisten vaatteisiin. Mm. itselleni löysin verkkarit tässä syksyllä. Pääasiassa olen ostanut tytöille vaatetta, suurin osa on vielä isoja ja ovat menneet odottamaan kaappiin. Ja sitten olen ostanut vaatetta ompelumateriaaliksi nuken- ja Barbienvaatteisiin sekä vanhoja 70- luvun retrovaatteita tyttöjen nukeille. Eilenkin löytyi taas aikamoinen satsi
Miksei näitä löytynyt täsä määrin kun tytöt oli vauvoja?

Sitten vaatteet jotka löytyi tytöille sekä potkupuku nukeille ja Herra Hakkarainen body jatkojalostukseen.

Lisäksi löytyi taas kerran kivoja pikkupusseja.
Sekalainen säläpussi eurolla, Lego Belville nukkeja 0,50€ (Siis mikä hinta, noista pyydetään yleensä hirmuisia hintoja) sekä nukkepussi jossa Mäkkäri- Barbieita ja ontto "klooninukke" kahdella eurolla. Ja neulelankaa 0,50€ hinnalla, tuolla nuo jämälangat joista saa neulottua pikkujuttuja vaikka Barbieille tai nukkekotiin ovat sentään fiksuissa hinnoissa. Monilla kirppareilla pyydetään yhdestä kerästä parikin euroa ja sillä hinnalla saat jo kaupasta kerän lankaa.


Ja sitten pussien sisältöön.
Lego Scala tyttö, Mäkkärin Barbie vuodelta 2004, klooni ilmiselvästi Creatan Flower Princess tytöstä, Mäkkärin Barbie vuodelta 2012 ja 1999. Sekä Belville tyttöset.

Säläpussin sisällöstä suurin osa oli yllätysmunien koottavia juttuja ja palaavat kiertoon saman tien. Nämä kuitenkin otin talteen. Yves Rocherin kylkiäisenä 80/90- luvulla tullut posliinipelle (minulla on joskus ollut tälläisiä), Hessu (toisen samanlaisen löysin yhdeltä kirpparilta ota ilmaiseksi- laarista), kuminen Barbapapa, Veli Ponteva, Smurffi (näitä ostettin lapsena R- kioskilta), Pikku Myy sekä pientä sälää jollaista sai joulukalentereista ja suklaamunista silloin hamalla 80- luvulla. Minulla oli rasiallinen noita, menivät sitten myöhemmin serkulle Ruotsiin.
Ja nämä jutut jää myös. Osa menee Barbientaloon lasten leluiksi osan taidan jättää tytöille jos vaikka innostun tekemään tavarakalenteria joskus.
4 kommenttia:

 1. Belvillet kuuluivat pienenä suosikkileluihini. :D Minulla ei ollut tosin niitä yhtään vaan naapurillani.Usein hinnat ovat aina tosi korkeat. Hyviä löytöjä teit taas. :) Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 2. Yhyhy. Missä kirpparilla olit? Olen etsinyt TOOSI kauan noita belvillejä. Myisitkös niitä? Jos myisit kaikki voin ostaa 10€-20€.

  VastaaPoista
 3. Myisitkö belvillejäsi? Olen oikeasti tosi kauan etsinyt, mutten ole löytänyt. Jos myisit kaikki voisin ostaa 10€-20€.

  VastaaPoista
 4. En raaski myydä kun yritän itsekin löytää niitä lisää. :)

  VastaaPoista