sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Leluarkiston setvintää

Päätin tuossa yläkerran huonetta järjestellessä katsella läpi nuo omat ja osin siskon lelut jotka on kotoa kerätty laatikkoon. Aika sekalainen settihän se on, laidasta laitaan erilaista tavaraa.Fragglit värityskirjasta kuvia.

Sekalaista pikkusälää. Nappeja (olivat irtokarkkeja), nukenkenkiä, pikkuinen peili, kortteja eri peleistä. Pari Duplonnäköistä palaa kuuluu siihen aiemmin esitellyn Lumikin settiin. Ja näyttääpä tuolla olevan Fisher Pricen koiran pää. Minulla oli farmi johon tuo kuului, koirasta on vain pää jäljellä koska jäi ruohonleikkurin alle ja kroppa hajosi siinä.

Kirjoja jotka on säilyneet. Aika kärsineitä, Rasmus Nalleja on ollut enemmänkin, tuo kanin jyrsimä vain jäljellä. Nunnu kirjojakin oli, niitä ei vaan löydy enää mistään.

Näissä oli oikein kirpsakkaa hedelmäjauhetta. On näköjään tullut syötyä paljon koska näitä löytyi aikalailla. Olivat meillä leikeissä hedelminä. Samaiselta kioskilta sai salmiakkijauhetta muovipikarista jonka mukana tuli pieni lusikka. Niitä ostettiin myös. Lusikka oli juuri sopiva Barbien kauhaksi.Siskon My Little Pony tarrakirja. Sivulta löytyy listaa siskon poneista.

Pieni lapinnukke, ponitallin viiri. Ovi on Matchboxin kenkätalosta, postti taitaa kuulua "kolkuttajaan". Hyllyn osa kuului settiin jossa oli n. Daisyn kokoinen ontto nukke opettajana. Siihen kuului tuo hylly, liitutaulu, opettajan pöytä sekä pari pulpettia. En nyt muista oliko muutakin. Harmi että vain tuo on jäljellä. Playmobil hevonen joka on siis väritetty tinneritussilla mustaksi. D' Artagnan jonka sain serkulta joululahjaksi.

Norsu taitaa olla Brion. Kummituksen kaapu on Playmobil kummituksen, on vaan kellastunut. Loistaa pimeässä.


Tämä on siskon leluja. Creatan Flower Princess sarjaan kuuluva astiakaappi. Mukana tuli astioita joista osa taitaa olla tallessakin. Nyt tuolla on sekalainen setti siskon Barbieille ja My Little Ponyille kulunutta tavaraa.

Ja sitten kirppislöytöihin.

Dollytexin/ Polarnuken lappalaisnukke. Minulla on tämä sama siniasuisena. Olen saanut sen pohjoisen reissulta joskus 70- luvun lopulla.

Näitä Kari Suomalaisen poliittisia pilakuvia sisältäviä kirjoja oli ukilla useita (nyt ne ovat serkulla) ja niitä tuli lapsena luettua paljonkin vaikka ihan kaikki ei auenneetkaan. Harvoin kirppareilla näitä vastaan tulee, ainakaan kohtuuhinnalla. Tämä löytyi kierrätyskeskuksesta eurolla. Avautuvat nuo jutut tänäpäivänä pikkuisen eri tavalla.


"Muutama" kirppareilta, huuto. netistä ja vastaavista löytynyttä Daisyä. On nämä niin ihania. Mustekynää naamaansa saanut on minun vanha.

Sarjassamme olisin halunnut lapsena. Tämä Barbien sohva oli haaveena lapsena, löytyi sitten huuto. netistä. Kuvan olen aikoinaan leikannut Barbie Journalista. Niitä sai silloin ihan kuten nytkin ilmaiseksi marketeista, tavarataloista ja lelukaupoista jotka möi Barbieita. Muutama muukin kuva löytyy vielä, yksi oli Fashion Jeans Barbie .

Ota ilmaiseksi- laarista My Little Pony Lullaby Nursery. Aikalailla siipeensä ottanut mutta lasten leikeissä menee oikein hyvin.


Legoja. Laatikon Legot on harmaata katuosaa lukuunottamatta löytynyt kirppareilta, katuosa on oma vanha. (Punainen on kynsilakkaa, älä kysy miksi sitä on tuossa...). Muutama viikko sitten löytyi harmaa pussi legolinnan osia kolmella eurolla. Pienet inkkarit ja länkkärit säläpussista.

Tyttöjen tämänhetken suosikkilelut jollaisista olisin itsekin pitänyt pienenä: ritarit ja hepat.

Sekalaisten säläpussien sisältöä. Playmobilejä, legopalikoita, Ari- nukke, Bratzien vaatteita, pari Mäkkärin kääpiötä,...

Numeroita avaamattomassa pussissa eurolla. Vanha markka- aikainen hintalappu vielä tallella, ensin ollut 19,50 ja sitten 10 markkaa.

Masters Of The Universe figuuri Kontista, Gwildor. Tunnetuimmat ja tunnistettavat hahmot osataan kyllä hinnoitella koviin hintoihin mutta välillä käy tämmöinen tuuri.
2 kommenttia:

  1. :D Hyvä löytö toi Gwildor...vain 50 senttiä! :D Tosi kivoja myös noi markka-aikaiset aakkoset. Minullakin oli niitä pienenä.

    VastaaPoista
  2. Muutama muukin Masters Of The Universe figuuri on löytynyt, alkavat vaan olla aika hankalia löytää peruskirppareilta. Joskus sitä sitten käy näin uskomaton tuuri. :)

    Noita numeroita ja kirjaimia on tullut haalittua laatikollinen, itsellänikin oli noita pienenä ja ne oli todella kivoja.

    VastaaPoista