sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Aikana ennen CD: itä


Lelujen joukosta löytyi vanha C-kasetti. Vuodelta 1981 kasetillinen 80- luvulla niin suosittua italodiscoa! Isäni ajoi jakeluautoa ja kun tuolloin radion ohjelmatarjonta nykypäivään verrattuna oli olematon niin kuunteli sitten autossa paljon kasetteja.

Vielä 70- 80- luvuilla ei tunnettu subjektiivista päivähoito- oikeutta joten läheskään kaikki työssäkäyvien lapset ei päässeet päiväkotiin vaikka molemmat vanhemmat kävivät kokopäivätöissä. Itsekin kävin kerhoissa, puistossa puistotätien vahdittavana sekä sukulaisten ja tuttavien luona hoidossa. Välillä olin isän kyydissä jos ketään muuta ei saanut vahtimaan. Siinä samalla tuli kuunneltua musiikkia laidasta laitaan. Tämä kasetti oli kuitenkin tuossa 80- luvun alussa suuri suosikki. Kuunnella en edes yrittänyt, kylmällä vintillä ollut jo vuosikausia. Mutta Youtubesta löytyy kyllä :)

Ricci & Poveri

Muutamia vuosia sitten kaverini löysi vanhoja kasettejaan ja kuunteli niitä sitten alakouluikäisten lastensa kanssa. Lapset näki ensimmäistä kertaa kasetin ja heille ei millään meinannut mahtua päähän että jos halusi kuunnella uudelleen tietyn kappaleen se ei tullutkaan vaan yhtä nappia painamalla vaan nauhaa piti kelata ja välillä kuunnella onko jo kelattu tarpeeksi vai menikö jo liikaa. Mitähän nykylapset sanoisivat jos joutuisivat pelaamaan ja ennenkaikkea lataamaan Commodore 64: n pelejä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti