torstai 22. marraskuuta 2012

Transformers- more than meets the eye

Tällä kertaa postauksen aiheena on yksi lapsuudessa 80- luvun puolivälissä Sky Channelilta seurattu sarja: Transformers. Oikeastaan jo keväällä löysin kirpparilta roinalaatikkoa penkoessa yhden 80- luvun figuurin:


Nopea nettisurffaus tuotti tulokseksi kyllä yhden Transformers tunnistussivun: http://www.transformerland.com/identify-transformers.html mutta tuolta en tätä löytänyt. Eli muitakin tunnistussivuja hakemaan.

Sinänsä jännä juttu että vaikka englanninkielen taito ei tuolloin 9-12 vuotiaana ollut loistava niin ihan hyvin sitä on ymmärtänyt mitä noissa piirretyissä tapahtui ja kesti juonessa mukana. Kun noita piirrettyjä sitten katsoi aikuisena uudelleen niin ihan oikein oli ymmärtänyt.

Ja se ohjelma josta Transformersia (sekä muita piirrettyjä kuten He- Mania, Carebearsia, Popplesia, Jem & The Hologramsia, MASK: ia...) katsottiin oli Sky Channels Fun Factory. Ja löytyipä nyt nimikin yhdelle sarjalle jota tykkäsin katsoa ja jonka nimi on ollut hukassa: Jayce and The Wheeled Warriors

Mutta takaisin leluun. Hamalla 90- luvulla kun tälläisiä vanhoja "romuja" sai kirppareilta puoli- ilmaiseksi hankinkin usean Transformersin kokoelman sekä lähes kaikki täällä ilmestyneet sarjakuvalehdet. (Kun en lapsena noita koskaan saanut vaan piti tyytyä kaverin leluilla leikkimään). Möin ne kyllä myöhemmin rahapulassa sitten huuto. netissä ihan kiitettävään hintaan pois. Eikä tilakaan riitäisi säilyttämään ihan kaikkea.

Vanhoja piirrettyjä seuranneena sekä tuota sarjakuvaa lukeneena en pysty katsomaan uusia Transformers- elokuvia. Bumbelbee EI ole mikään urheiluauto vaan kuplavolkkari! (Samasta syystä Ryhmä X elokuvat tökkii vaikka ovat hyvin tehtyjä, niissä kun ei noudateta alkuperäistä tarinaa).

1 kommentti:

  1. :D Mä ite en pysty sulattamaan sitä että Bumblebee on ollu joku hiivatin kuplavolkkari alkuperäsissä Transformers- sarjoissa, sen kuuluu olla upea Chevrolet Corvette. Nuo Michael Bayn elokuvat ja Transformers: Animated kun oli ekoja asioita joitten kautta ite tutustuin Transformerseihin. Tosin... kun oon ite syntynykki vasta -96...

    VastaaPoista