sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Kirppiksiltä tekee toisinaan löytöjäkin

En varmaan ole ainoa joka on viime aikoina huomannut että kirpputorien hintataso on noussut huimasti. Ennen oli halvempaa ostaa kirppareilta kuin kaupasta nyt alkaa monessa asiassa olla toisinpäin.

Vaatteissa hintataso vaihtelee laidasta laitaan, niissä löytöjä tekee usein mutta esimerkiksi kirjat, pelit, CD: t, DVD: t, lelut ja astiat on monesti hinnoiteltu niin että vastaavan uuden saat halvemmalla kaupasta. Nyt kun tyttöjä kiinnostaa leikkiä kaikenlaisilla oikeilla tavaroilla kuten astioilla olen yrittänyt bongailla että löytyisikö kirppareilta muovikippoja ja kuppeja ja muovikauhoja leluiksi. Hintapyynnöt kuluneissa tosiaan enää lasten leluiksi kelpaavissa on sellaisia että halpiskaupoista kuten Puuilosta tai Biltemasta saa halvemmalla uudet vastaavat. Tuntuu että jos johonkin tavaraan oli se sitten miten kulahtanut, naarmuinen tai jopa suorastaan rikki voi lätkäistä tittelin retro se muka olisi hirmuisen arvokas. No, eihän se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa...

Mutta niihin löytöihin. Noin kuukausi sitten kävin paikallisella itsepalvelukirppiksellä ja mitä yhdestä korista pistikään jo pitkältä silmään: G1 My Little Ponyn jalat! Ja mitäs sieltä löytyikään; italiaano- Peachy, Strawberry Surprise ja feikkivarsa huimaan 1, 10€ hintaan. Varsalla on suuria vaikeuksia pysyä pystyssä mutta kyllä tuo leikeissä menee.


Samalla reissulla löytyi myös vanhoja leluastioita. Hintaa tuon keltaisen pikkukorin kanssa huoman euron. Miltähän ajalta, meillä oli isän serkun vanhassa leikkimökissä samanlainen sininen kuppi kun muutettiin isän enolaan vuonna -80. Isän serkku on syntynyt 40- luvun lopulla.Vaikka yleensä Kontin hinnoittelu on sanonko mistä välillä sieltäkin tekee uskomattomia löytöjä. Vanhoja, puisia palapelejä jollaisia minulla oli lapsena huimaan 20 centin hintaan (en ole vielä ehtinyt niitä kuvaamaan) ja tälläinen Jukan Askaretta muistuttava mutta paljon pienempi lelu, hintaa 0, 60€!


Paljon on muitakin löytöjä tullut tehtyä ja omia leluja purettua laatikoista. Kuvata kun vaan ehtisi sekä päivittämään tätä blogia. Omat lelut tuntuu olevan "arkistoitu" vähän miten sattuu: esimerkiksi My Little Pony Show Stable oli yhdessä laatikossa ja nyt siihen kuuluvia osia löytyy sieltä sun täältä. Aidat, ikkunalaudat ja Lemon Dropin satula tuli jo ostettua Huuto.netistä kun luulin niiden hävinneen lopullisesti mutta tipoittain niitä löytyykin. Talli itse on suhtkoht hyvässä kunnossa, tuuliviiri vaan on katkennut. Ottaen huomioon että se on ollut minun jälkeen pikkusiskolla leikeissä ja käynyt Ruotsissa serkullakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti