lauantai 28. kesäkuuta 2014

Monta mukavaa löytöä

Tässä onkin kesälomaa vietetty kiertelemällä kirppiksiä ja pikkuisen myös tuhlaten lomarahoja Tori. fissä ja Huuto. netissä pihahommien, laitumen aidanrakennuksen ja muun puuhastelun ohella.


Huomasin tässä keväällä että lapset on kasvaneet pituutta oikein urakalla, lähes kaikki housut onkin yhtäkkiä capri- mallia. Onneksi kirppareilta löytyy kivoja vaatteita ja tutulta olen saanut isot kasat vaatetta joista tosin suurin osa on sopivia vasta vuoden- parin päästä. Kostajat paita oli toisen kohta neljäveen löytö, tosin paita on kokoa 122 cm eli menee vielä arkistoon odottamaan.






Kuopion Kontissa käytiin viime viikolla, lelu ja muu mielenkiintoinen valikoima oli aika "köyhää" verrattuna siihen että kevään mittaan sieltä on löytynyt kohtuuhinnalla nukkekotitavaraa, Barbieita ja mm. Eurokankaasta ostetut Disneyn prinsessa valoverhot vitosella. Hornby Hobbiesin Hauveli, Ken, Barbien taloon sopiva roskin (jo kolmas tuolta :D) ja tuollainen hassu Brazt kopionukke.





Lastentarvikekirpparin ota ilmaiseksi- laatikosta löytyi nämä ihanuudet. Disco- Barbie, Daisy Disco- Barbien asussa, 90- luvun Lumikki jonka valmistaja on Bikin niminen firma. Tämän asu onkin jo tuolla arkistoissa, tullut jonkun nukkelotin mukana. Barbien tavaraa, Matilda- nukke, pikkunukke, Karvinen (nämä klipsihahmot oli niin kova sana joskus tuossa 80- luvun puolivälissä) ja retropaitoja. Trikoopaidat mahtuu tytöille, kietaisunuttu menee nukeille. Nyt kyllä harmittaa etten ole juuri tuolla kirpparilla käynyt viime aikoina. Yleensä siellä on vain vaatteita ja vauvojen leluja mutta noista päätellen jollain on ollut myynnissä vanhempaa muotinukkekamaa. Ties mitä aarteita on mennyt sivu suun. Moni varmasti ajattelee tuon Barbien ja lumikin nähdessään että mitä roskiskamaa. Barbielle voi vaihtaa joko koko kropan tai vain kädet. Ja Lumikille voi rootata uudet hiukset. TÄSSÄ LINKKI YOUTUBE TUTORIAALIIN





Eilen vierailin kotikaupungissa ja yhdellä kirpparilla sitten tuli kaikenlaisen roinan keskeltä vastaan pussi jossa näkyi jotain neonvihreää. Ja tadaa, pussissa oli 80-90- lukujen Barbie, Mattelin Happy Family lapsi, Happy Family äidin mekko (nukke on jo), Rockers- asun osia, St. Tropez Barbien uimapuku (tämäkin nukke on),...





Toisella kirpparilla oli sitten neljässä pöydässä nukkeja, lapuista ja käsialasta päätellen saman myyjän pöytiä. Nuket oli Bratzejä, Steffi Loveja ja halppisklooneja joiden kunto oli jo aika huono. Monella oli sitten Mattelin vaatteen ja tämä Bratz sai haukkomaan henkeä: Barbien vintage- sadeviitta! (ja kuva sitten ei suostu millään kääntymään pystyyn)









Ja sekalaista sälää 10- 30 sentillä. Kisuli (minulla oli tuollainen 80- luvulla, kaverilla toisenvärinen ja siskolla oli joku Hauveli), Mc. Donalds- Barbieita 90- luvulta, Playmobil heppa. Hauskana juttuna lelujen seassa vanha kakunkoriste, konfirmaatiojuhlakakkuun.





Ja Torista löytyi nämä: Mattelin Barbien hevosia, kohta on koko värisuora näitä kasassa. Taitaa puuttua enää tasaisen harmaa jollainen minulla oli sekä Prancer.





Huuto.netistä löytyi tämä. Lapsuuden muistoja, minulla oli tämä aikoinaan. Omilla taskurahoilla ostettuna. Hyvin elävästi vielä muistan kuinka ostin paikallisesta kemikaliosta ja kuljetin kotiin metallinvihreän Helkama Monikon tarakalla. Jotenkin vaan noin kolmessakymmenessä vuodessa tuo laatikko on kutistunut, kyllä se minusta silloin oli paljon isompi. ;)

Lukemattomat hauskat veneretken nuket silloin tälläisellä teki. Minulla oli lapsena eri kavereiden kanssa ihan erilaisia leikkejä. Silloin kun ostin tämän leikin pääasiassa kahden meidän lähellä asuvan kaverin kanssa, jommankumman kanssa kahdestaan koska nämä eivät tulleet keskenään toimeen. Toisen kanssa leikittiin Dallasia ja toisen kaverin kanssa leikkiessä nuket seikkaili ties millaisia seikkailuja. Usein kesäisin käytiin paikallisella uimarannalla leikkimässä ja silloin vene tietenkin oli mukana. Tämä kaveri ei aina ollut mikään hirmuisen mukava muille joten välillä ei oltu väleissä ollenkaan. Valehteli, varasteli, kiusasi eri tavoilla. Kuitenkin meillä oli leikkiessä aina hirmuisen hauskaa ja lämmöllä muistan niitä aikoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti